BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

..ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ...

...αν δεις την ψυχη μου να τρεχει με ματωμενα γονατα κοντα σου, μην τρομαξεις...
Δεν ειναι τιποτα καλε.Απο το παιχνιδι ειναι....
Ολα τ'απογευματα της ζησης μου τα περασα παιζοντας κυνηγητο με τα ονειρα μου...

Αλκυονη Παπαδακη

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Σήμερα ψήλωσα πολυ...


Ντρίιιιιιιιιιιιν...το σταθερο κουδουνιζε σαν παλαβο κι εγω με τις σαπουναδες στα χερια ετρεξα να το πιασω...
-Παρακαλω, απάντησα οχι και τοσο ευγενικα...
-Μαμα, μηπως θα μπορουσες να ερθεις απο το σχολείο σήμερα να ρωτησεις πως τα παω, με ρώταγε η κορακλα μου με την προσμονη μιας θετικής απάντησης.
-Σήμερα πρεπει να γινει βρε κοριτσι μου, αύριο δεν μπορω;
-Ειχαν συγκεντρωση καλε μαμα ολοι σήμερα και θα ειναι για πρωτη φορα ολοι μαζεμενοι, ελα σε παρακαλω γιατι εχω αγωνια για το 2ο 3μηνο.
Τι να κανω η μανα, πως να αρνηθω,ανασκουμπωθηκα και πηγα τρεχοντας μπας και ξεμπερδεψω γρηγορα και προλαβω να παρω και τις εξετασεις απο το γιατρο μου..αααααλλη ιστορια αυτη αλλα δεν ειναι της παρουσης..
Το κοριτσακι μου με περιμενε στην εισοδο του σχολειου και πιασμενες χερακι-χερακι μπηκαμε στο γραφειο των Καθηγητων, με πρωτη σταση στον Μαθηματικο.
-Γεια σας κυριε Ταδε μου, αυτη ειναι η μαμα μου (κανει τις συστασεις το μωρο μου)
-Ωωωω γεια σας κυρια Ταδε μου (μου απευθυνει χαιρετισμο καθως και το χερι του ο κ.Ταδε) χαιρομαι που σας γνωριζω.Ηρθατε να μαθετε για την προοδο της ε;Λοιπον ακουστε δεν εχω πολλα να σας πω, εκτος απο πολυ καλη και επιμελλης μαθητρια ειναι κι ενα εξαιρετικο παιδι, ευγενικο και παντα προθυμο και ξερετε εμεις οι καθηγητες στεκομαστε παρα πολυ στη διαγωγη των μαθητων, και ειμαι σιγουρος οτι και οι αλλοι συναδερφοι τα ιδια θα σας πουν πανω κατω (εδω αρχιζω να κορδωνομαι λιγουλακι). Η μικρη δεσποινις απο εδω ειναι ενα πολυ ευαισθητο παιδι που δε σας κρυβω οτι ειχα μια περιεργεια να γνωρισω την οικογενεια της μετα το συμβαν που εγινε με την αλλοδαπη συμμαθητρια της στο οποιο ετυχε να ειμαι αυτηκοος και αυτοπτης μαρτυρας(τα χανω εγω, ιδεα δεν εχω γιατι μου μιλαει).
-Α, ναι ξεχασα να στο πω μαμα, θα σου εξηγησω σπιτι.
Με συνοπτικες διαδικασιες την στελνει πολυ ευγενικα να του φερει καφε απο το κυλικειο και μου εξηγει εκεινος. Πριν απο 10 μερες περιπου εκτυλιχτηκε στο προαυλιο ενα επεισοδιο μεταξυ τριών κοριτσιων της Α' Γυμνασιου, δυο ελληνιδες και μια Πακιστανη κι εκει που ηταν ετοιμες να ξεμαλλιαστουν στολιζοντας την Πακιστανη με πολλα κοσμητικα επιθετα παρενεβη η κορακλα μου ως γνήσια Λιονταρινα και πηρε θεση υπερ της Πακιστανης λεγοντας το αποστομωτικο "Την ξερεις; εσυ γιατι νομιζεις οτι εισαι καλυτερη απο τη Μανού, επειδη εισαι Ελληνιδα; αντε να ασχοληθείς με τιποτα αλλο και παρατα την ησυχη".
Εδω κοντευω να βαλω τα κλαμματα, κι αρχιζω να ψηλωνω απο περηφανια, οχι γιατι κι εγω ειμαι υπευθυνη για την ανατροφη των κοριτσιων μου αλλα γιατι ειμαι παιδι εκείνου που θα επρεπε να ειναι εδω σήμερα και να ακουει ολα αυτα τα ομορφα λογια για την εγγονη του, κι αυτος δεν ειναι αλλος απο τον δικο μου μπαμπα. Τα κοριτσια μου τον σεβονται, τον ακουν με απιστευτη προσοχη και στεκονται παντα "σουζα" μπροστα του κι ο λογος ειναι το σχημα του γιατι ναι...μου διεφυγε να σας πω οτι ο πατερας μου ειναι ενας απλος και ταπεινος εκπροσωπος του Θεου.
Μετα τον κυριο Ταδε δεν ηθελα να δω κανεναν αλλο καθηγητη, μου εφτανε και μου περισευε η δική του γνωμη για το παιδι μου. Ο καφες ηρθε εγω τον ευχαριστησα ευγενικα και αγκαλιαζοντας την βγηκαμε προς την εξοδο.
-Τι αυτο ηταν, δε θα μιλησεις με τους αλλους; με ρωτησε με απορια.
-Τα ειπε ολα ο κ. Ταδε αγαπη μου και θελω να ξερεις οτι σημερα με εκανες πολυ πολυ περηφανη γι αυτο κι εγω θα σου ετοιμασω κανελονια.
Τα εφτιαξα, και τα πετυχα γιατι τα εκανα με πολυ αγαπη για τις ανασες της ζωης μου.
Την Κυριακη 21 Μαρτιου, ειναι η Παγκοσμια ημερα κατα του Ρατσισμου και αυριο στο σχολειο της μεγαλης εχουν μια εκδηλωση σχετική με το θεμα και για μαντεψτε...Ναι, ναι, ναι σ'εκεινη ανεθεσαν να κανει και να διαβασει την σχετική εργασια την οποια και σας παραθετω σε αλλη αναρτηση.
Τα πιο γλυκα φιλια μου σας αφηνω... εχω τρελα κεφια σημερα...Μια πανυψηλη μαμα..!!!!

4 Αγγιγματα:

mariam είπε...

Δεν περιμενα τιποτα λιγοτερο απο την κορακλα σου ματια μου γλυκα!!!
Σας ξερω...ολους σας...και θελω να σου πω οτι εμαι κι εγω με την σειρα μου υπερηφανη γιατι εισαστε φιλοι μου
και σας αγαπω πολυ!!!

Kατερινιώ Αυτουνάκη είπε...

...το οτι ειναι αμοιβαια Μαρακι μου γλυκο ειναι περιττο να το πω...Εμεις δωσαμε τις εξετασεις μας και τις περασαμε με επιτυχια..Χαιρομαι που μ'αγαπαει ο Θεος και μου στελνει φιλους σαν εσενα..Σ'αγαπαω..το ξερεις..

darkrose είπε...

Πωωωω..Φιλεναδα δεν εχω λογια..Αλλα το βρισκω λογικο απο μια τετοια θεα μαμα οι κορακλες της να ειναι και αυτες μικρες θεες..Θυμησου ενα βιντεακι στο μπλοκ του μεετ που ειχες αναρτησει και εδειχνε την συμπεριφορα των παιδιων αναλογα με την συμπεριφορα των γονεων τους..Οτι τους δινεις γλυκεια μου εισπρατουν οι κοριτσαρες σου και πρατουν αναλογως..Λενε πως ο χαρακτηρας και οι πραξεις των παιδιων ειναι ο καθρεφτης της οικογενειας και των γονεων και αυτη ενεργεια της πριγκιπισσας σου ειναι μια τρανη αποδειξη αυτων των λεγομενων...Πολλα πολλα πολλα τριανταφυλενια φιλακια διαμαντενια μου..!!!!

Kατερινιώ Αυτουνάκη είπε...

darkrose..κοριτσαρα μου κι επετρεψε μου να συνεχισω και να επιμεινω στα "μαργαριταρενια μου"...ακομα παιρνω και δινω μαθηματα στα κοριτσια μου. Εχω ακομα πολλα "καρβελια" να κεραστω απο το φουρνο που λεγεται ζωη αλλα θα ειμαι ευτυχισμενη αν μπορω να ακουσω εστω και μια φορα στη ζωη μου μια κουβεντα που ελεγαν οι χωριανοι στην γιαγια μου που εκανε δεκα παιδια, και η κουβεντα τους ηταν.."Μπραβο κυρα Αννα μου, εσπειρες και θερισες καλο σταρι.."... Ανταποδιδω τα φιλια σου Ρενια μου και στα στελνω μυρωμενα με γιασεμια...