BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS

..ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ...

...αν δεις την ψυχη μου να τρεχει με ματωμενα γονατα κοντα σου, μην τρομαξεις...
Δεν ειναι τιποτα καλε.Απο το παιχνιδι ειναι....
Ολα τ'απογευματα της ζησης μου τα περασα παιζοντας κυνηγητο με τα ονειρα μου...

Αλκυονη Παπαδακη

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Χουεμπλα…



Δεν ειχε ξημερωσει ακομα…ένα κοπαδι λυκων αλυχτουσε ολο το βραδυ..ισως να καταλαβε με αυτή τη μοναδικη αισθηση των ζωων τι θα ξημερωνε.. Ο ονοκιο φυσηξε δυνατα και εριξε κατω το τοξο του Τζερονιμο.. Ετσι ξυπνησα.. Σηκωσα το βαρυ δερμα του βουβαλου και κοιταξα εξω.. Όλα ησυχα.. το χωριο κοιμοταν..η φυλη των Ζουνι κοιμοταν.. Μονο ο ονοκιο ειχε κεφια αποψε.. Ανοιξα προσεκτικα και βγηκα.. Δεν θα αργουσε να χαραξει κι αδιαφορωντας για τα παιχνιδια του ονοκιο κατεβηκα στο ποταμι.. Μια χουεμπλα δε φοβαται το κρυο νερο.. βουτηξα κι ενιωσα το σωμα μου να μουδιαζει..που εισαι χουεμπλο μου να με ζεστανεις…? Ποσα φεγγαρια λειπεις.. είναι το δευτερο… κι εγω σε θελω διπλα μου..να σου πω τοσα πολλα… Επρεπε να ειχα ακουσει τον ηχο της καρδιας μου και όχι του εγωισμου εκεινο το τελευταιο βραδυ μας.. Δεν το εκανα όμως..κι εσυ εφυγες πριν προλαβω να φιλησω τα χερια σου..πριν προλαβω να σου δωσω το φυλαχτο μου.. Το Μεγαλο Φτερο, ο σαμανος μου ειπε να μην ανησυχω.. μου μιλησε για το τοτεμ του λυκου.. επικοινωνησε με τα πνευματα των προγονων μας και ειδε ότι το ταξιδι σας θα φερει ευημερια στο χωριο για πολλα φεγγαρια.. Δεν μου ειπε όμως ποτε θα σε φερει πισω.. Ντραπηκα να τον ρωτησω.. Μια χουεμπλα δε γινεται ποτε ερμαιο του παθους της..παταει γερα στα ποδια της και εχει υπομονη… Χθες μολις αρχισε να σουρουπωνει μαζευτηκαμε γυρω από τη φωτια.. Είναι φανερο ότι η ιστορια σας αφορουσε..την ξερεις είναι εκεινη για το Μεγαλο Κυνηγι.. Ζητησε συγνωμη από τα θηραματα, προσευχηθηκε στο πνευμα της μεγαλης αρκουδας και ξεκινησε…
"Κατά το τέλος της άνοιξης, μια αρκούδα ξύπνησε από την χειμερία νάρκη και άρχισε να τριγυρνά στις βουνοπλαγιές ψάχνοντας για τροφή. Σύντομα έγινε αντιληπτή από τρεις κυνηγούς και το κυνήγι άρχισε. Όπως και η αρκούδα έτσι και οι κυνηγοί ήταν πολύ πεινασμένοι, μετά τον μακρύ και βαρύ χειμώνα. Ο πρώτος κυνηγός κρατούσε μια φαρέτρα και ένα τόξο με το οποίο ήλπιζε πως θα σκοτώσει την αρκούδα. Ο δεύτερος κυνηγός κρατούσε ένα μεγάλο καζάνι στο οποίο ήλπιζε πως θα μαγειρέψει την αρκούδα. Ο τρίτος κυνηγός ακολουθούσε τους υπόλοιπους. Αυτός μάζευε ξύλα που θα χρειάζονταν για να ανάψει μια μεγάλη φωτιά, που θα χρειάζονταν για να ψηθεί ένα τόσο μεγάλο θήραμα.
Όλο το καλοκαίρι οι άντρες κυνηγούσαν την αρκούδα στον ουρανό. Το φθινόπωρο, η αρκούδα είχε χάσει τις δυνάμεις της και ο πρώτος κυνηγός κατάφερε και την σημάδεψε με το τόξο του. Το βέλος σκότωσε την αρκούδα που έπεσε στο χώμα. Οι τρεις άντρες έφαγαν την αρκούδα και άφησαν πίσω το σκελετό της. Καθώς το φθινόπωρο έδινε τη θέση του στο χειμώνα, ο καιρός γινόταν όλο και πιο κρύος. Ο σκελετός της αρκούδας εξακολουθούσε να παραμένει στον ουρανό, αλλά το πνεύμα της μπήκε σε ένα νέο σώμα-στο σώμα μιας άλλης κοιμούμενης αρκούδας. Για όλο τον μακρύ χειμώνα η αρκούδα κοιμόνταν. Όταν ξανάρθε η άνοιξη, το ζώο ξύπνησε και άρχισε να ψάχνει για τροφή. Για άλλη μια φορά την κυνήγησαν και τη σκότωσαν. Το πνεύμα της μπήκε στο σώμα μιας άλλης αρκούδας που κοιμόταν. Και έτσι γίνεται κάθε χρόνο."
Δεν μπορω να κοιμηθω..Δε φευγεις στιγμη από το μυαλο μου χουεμπλο..που να εισαι τωρα.. που σε ταξιδευουν τα ονειρα σου..?

"Μόνο αφού κοπεί το τελευταίο δέντρο
Μόνο αφού δηλητηριαστεί το τελευταίο ποτάμι
Μόνο αφού ψαρευτεί το τελευταίο ψάρι
Μόνο τότε θα καταλάβετε ότι τα λεφτά δεν τρώγονται".